Hippisch Platform Ermelo
Welkom
Nieuws
Ruiter- en menroutes
Routekaarten
Nuttige adressen
Foto's
Contact
Gemeente Ermelo


    

De gemeente Ermelo is een mooi en oud dorp op de Veluwe. In 1972 splitste Ermelo zich af van de gemeente Nunspeet en werd daarmee een zelfstandige gemeente met circa 26.000 inwoners.
Op het gemeentewapen duidt de witte pauw op een lange traditie. In de Middeleeuwen moesten de bewoners namelijk witte pauwenveren leveren voor de helm van de graaf van Gelre. Het Malteser kruis herinnert aan de Malteser ridders die circa 1300 een klooster stichtten in het buurtschap 's-Heeren Loo.

Dankzij de centrale ligging is Ermelo gemakkelijk te bereiken via de A28 (Amersfoort - Zwolle) en de afslag Harderwijk.

De gemeente Ermelo is in 2011 door Entente Florale verkozen tot 'Groenste stad van Nederland'.

Recentelijk heeft de gemeente Ermelo een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om ruitersportterreinen in de buitenruimte  op te nemen in de gemeentelijke sportinfrastructuur. Na voetbal, korfbal en tennis, kan de paardensport in de buitenruimte dan de vierde sport worden, die van de gemeent extra aandacht krijgt. De 'paardensport in de buitenruimte' betreft volgens het college echter alleen de activiteiten in de 'buitenbak' van psv Het Veluws Ros. 
De hippische sport in het geheel behoort in de provincie Gelderland wel tot één van de vijf kernsporten.
Bestuursleden van de stichting Hippisch Platform Ermelo participeren in een provinciaal overlegorgaan van de Noord-Veluwe om het hippisch toerisme te bevorderen. 

Eén van de doelstellingen, die de gemeente Ermelo in de uitvoeringsnota Sport en Bewegen (2011-2015) noemt, is het handhaven van de ruiterpaden op een goed niveau.
De talloze mogelijkheden voor het paardentoerisme die de vele kilometers ruiter- en menpaden bieden in het fraaie, gevarieerde Veluwse buitengebied van Ermelo moeten echter hoognodig onderzocht worden. Met het exploiteren van het paardentoerisme loopt Ermelo immers achter op de gemeenten Epe en Nunspeet. De stichting Hippisch Platform Ermelo wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van het paardentoerisme in de gemeente Ermelo.

     De gemeente Ermelo is het kloppend hart van hippisch Nederland en mede mondiaal bekend 
                                          dankzij de vestiging van de KNHS, FNRS en KWPN.          

Welkom
Nieuws
Ruiter- en menroutes
Routekaarten
Nuttige adressen
Gemeente Ermelo
Foto's
Contact