Hippisch Platform Ermelo
Welkom
Nieuws
Ruiter- en menroutes
Routekaarten
Gemeente Ermelo
Foto's
Contact
Nuttige adressen

Accommodatie voor ruiter/menner en paard

In juni 2015 publiceerde Ermelo Buitenleven, in nauwe samenwerking met het Hippisch Platform Ermelo, de flyer 'Ermelo HorseLive, Stalling en verblijf'. In deze fraai vormgegeven brochure staat een overzicht van stallings- en accommodatiemogelijkheden in Ermelo en omgeving. De flyer is gratis verkrijgbaar bij de VVV Ermelo.

Ingesloten tussen de gemeentebossen van Ermelo en Harderwijk en de bossen van Natuurmonumenten ligt vakantiehuis De Koepel. De Koepel is een vakantiewoning op landgoed Den Haspel en biedt de mogelijkheid om samen met uw paard midden in het bos vakantie te vieren. De uitrijmogelijkheden zijn ideaal, omdat het terrein direct gelegen is aan het ruiterpad. Voor meer informatie over de mogelijkheden kijk op www.den-haspel.nl of bel 0341-707076. [Routekaart 2]

Als u een langere periode met uw paard of pony (met of zonder aanspanning) wilt genieten van de Ermelose natuur, kunt u wellicht gebruik maken van de accommodatie van Sequoia Stables. Dit ruitersportcentrum ligt aan een mooie en veilige ruiter- en menroute.
Op loopafstand bevinden zich camping De Haeghehorst  en Golden Tulip Hotel Heerlickheijd van Ermelo (www.goldentulipheerlickheijdvanermelo.com). 

Raadpleeg de website: www.sequoiastablesermelo.nl voor de mogelijkheden.
[Routekaart 2]

In Garderen, aan de grens van Ermelo, bevindt zich Bok's bungalowpark, ... het mooiste plekje van de Veluwe. Hier kunt u een bungalow en stalling huren voor een meerdaags verblijf met prima voorzieningen. Een prima locatie met uitstekende uitrijmogelijkheden. Zie www.boksbungalowpark.nl. [Routekaart 3]

Begeleide buitenritten

Regelmatig organiseert manege Sequoia Stables, Fazantlaan 14, begeleide buitenritten. Hieraan kunt u deelnemen met een paard of pony van de manege of (in overleg) met uw eigen paard of pony.
Meer informatie leest u op www.sequoiastablesermelo.nl
Ook Stal Ermelo organiseert frequent op verzoek begeleide buitenritten met eigen paard of een paard/pony van Stal Ermelo.
Zie www.stalermelo.nl of neem contact op via info@stalermelo.nl, T: 0341-560888 of M: 06-43256767.


De VVV-winkel

De VVV-winkel is gevestigd aan de Stationsstraat 20 (Molenaarsplein). Telefoon: 0341-552200
De openingstijden zijn als volgt: maandag van 13.30 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.
In juli en augustus is de winkel dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur geopend.
In de winkel zijn diverse kaarten met ruiter-/menpaden te koop.
Zie: www.vvvermelo.nl

H.T.T.S. Koetsenonderhoud

Voor reparaties en onderhoud aan uw marathonwagen of koets is H.T.T.S. het aangewezen adres in de regio Ermelo. Hier kunt u terecht met een lekke band, maar ook voor moeilijke reparaties en laswerkzaamheden. Het ophalen en weer terugbrengen van uw koets kan op afspraak verzorgd worden. Desgewenst is begeleiding bij de aankoop van een nieuwe of tweedehands koets mogelijk. Tot de service behoort tevens het verschaffen van een deskundig advies inzake de verbetering van de prestaties van uw koets.
H.T.T.S., Camiel Huisman, Vurenboomweg 1, 3882 LH  Putten, 06-46025108, camielhuisman1@gmail.com

Ringrijderij voor aanspanningen

De enige Ermelose paardensportvereniging Het Veluws Ros organiseert jaarlijks, gewoonlijk op de laatste zaterdag in juni, ringrijden voor aanspanningen door het centrum van het dorp.
De 31ste editie van deze ringrijderij wordt op zaterdagavond 27 juni 2015 verreden. Vanaf 17.00 uur staan de aanspanningen opgesteld op het terrein van de manege van psv Het Veluws Ros aan de Fazantlaan te Ermelo. Ca. 18.30 uur vertrekt de stoet richting centrum.
Om 19.00 uur begint dan de Ringrijderij in de Stationsstraat. De ringen worden gestoken op het traject tussen De Enk en de Rabobank.
De toegang is vrij.

Welkom
Nieuws
Ruiter- en menroutes
Routekaarten
Nuttige adressen
Gemeente Ermelo
Foto's
Contact